Certified partner of solidworks

Mi az a 3DEXPERIENCE és hogyan működik?

2022.05.06
Mi az a 3DEXPERIENCE és hogyan működik?

A közelmúltban a 3DEXPERIENCE iránytű szerves részévé vált a Dassault Systemes vizuális megjelenésének, ami ma már nemcsak egy logó. Azonban a 3DEXPERIENCE vagy a „platform” kifejezések valószínűleg még kevés jelentéssel bírnak sok felhasználó számára. Idén sok változás várható ezen a területen. Készüljünk együtt a 3DEXPERIENCE élményre! Mindannyian tapasztalhattunk az elmúlt években, hogy a közösségi média megváltoztatta a kommunikációnk módját. Az összes kis- és középvállalkozás 81% -a jelenleg is használ valamilyen közösségi platformot a cégen belül. A 3DEXPERIENCE biztosítja ezt a kényelmes kommunikációs módot, miközben további funkciókat kínál mérnöki és üzleti területen egyaránt. A Dassault meghatározása szerint „a 3DEXPERIENCE Platform egy olyan üzleti platform, amely szoftveres megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt a cég minden tagjának.”

De mit jelent ez valójában számunkra, felhasználóknak?

A 3DEXPERIENCE Platformot könnyű felhő alapú PLM-rendszernek kell tekinteni, amely tele van alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal és tartalommal. A felhasználók bejelentkeznek a szervezet platformjára, hogy hozzáférjenek irányítópultjukhoz és alkalmazásukhoz egy fő együttműködési térben. 3dexperience

Közösségi  együttműködési szolgáltatások (Social Collaboration Services) A 3DEXPERIENCE Social Collaboration Services az alapvető együttműködési és kommunikációs alkalmazásokra - a 3DDashboardra, a 3DSwymre, a 3DDrive-ra és a 3DPlay-re - összpontosít.

3dexperience platform

3DDashboard - ismeretek és adatok központosítása. Irányítópultok hozhatók létre a szervezet bármely szempontjának figyelemmel kísérésére, azaz a keresett információk bármikor rendelkezésre állnak. Az irányítópulthoz hozzáadott alkalmazásokat widget-ekkel rendezhetjük el. • 3DSwym - együttműködés és részvétel az ötletelésben. Egy hely a koncepciók, kérdések és interakciók megosztására. A 3DSwym hírcsatorna biztosítja a letisztult beszélgetést. • 3DDrive - bármilyen tartalom tárolása és megosztása a cégen belül és azon kívül is. Rendszerezi és kezeli a fájlokat egy felhőalapú rendszeren, amely elérhető az asztalról. • 3DPlay - jelenítse meg a tárolt tartalmat. Tekintse meg és nézze át valós időben a leggyakrabban használt fájltípusokat, beleértve a 3D terveket. Jelenleg a platformon számos további alkalmazás elérhető el. Ide tartoznak a PLM és a projektmenedzsment, a marketing, a tervmodellezés és szimuláció appok. Sőt folyamatosan fejlesztik az új alkalmazásokat.

3dexpereince applikációk

Üzleti innováció és a szerepek a 3DEXPERIENCE platformon

A platformon minden felhasználónak megvan a saját bejelentkezése. Ezután minden tag hozzáférhet a platform különböző szerepköreihez, attól függően, hogy a cégen belül mi a munkaköre, milyen feladatokat lát el. A szerep alapvetően azt vezérli, hogy mely alkalmazásokhoz férjen hozzá a felhasználó, amikor bejelentkezik a platformra. A bejelentkezéshez minden tagnak rendelkeznie kell egy üzleti innovációs szereppel (Business Innovation Role), amelyet a rendszergazda oszt ki. Ez a szerep hozzáférést biztosít számukra a többek között a korábban említett főbb közösségi együttműködési alkalmazásokhoz. 3dexpereince business innovation

Jelenleg a SOLIDWORKS minden szoftverkövetéssel rendelkező licencéhez egy platform hozzáférés jár, amellyel elérheti üzleti innovációs szerepét. A SOLIDWORKS nélküli felhasználók számára további Business Innovation szerepeket szükséges vásárolni. A következő elérhető szintű szerep az Ipari Innováció, amely hozzáférést biztosít a felhasználók számára a strukturáltabb PLM alkalmazásokhoz.

3dexperience industry innovation

3DEXPERIENCE iránytű - Mit jelent ez?

A 3DEXPERIENCE iránytű minden platform ablak bal felső sarkában található. Négy negyed segít navigálni a felhasználókat a platformon. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza azokat az alkalmazásokat, amelyeket meg szeretne tekinteni az irányítópulton. Minden negyed különböző alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz biztosít hozzáférést, felhasználóhoz tartozó szerepek alapján.

Észak - Saját közösségi és együttműködési alkalmazások a leválasztott csatlakoztatásához. (3DDrive, 3DSwym, 3DSpace és Enovia PLM alkalmazások.) Nyugat - 3D modellező alkalmazásom a tervezési együttműködéshez bárhol. (3DPlay, Solidworks, xDesign és 3D Designer.) Dél - Szimulációs alkalmazások a tervek validálásához, amikor erre szükség van. (SIMULIA.) Kelet - Információs intelligencia alkalmazásom az informatív tér felépítéséhez szükséges eszközökhöz. (3DDashboard, 3DSearch, Média linkek, Netvibes Online információs alkalmazások.)

Ezek a képességek pedig már böngészőből is, és bármilyen internet-hozzáféréssel rendelkező eszközről elérhetők. Most hozzáférhetünk egy olyan platformhoz, amely képes adatok előállítására, tárolására és megosztására az egész termékfejlesztési és tervezési munkafolyamat során. A cél az, hogy kiszabadítsuk a cégeket az e-mail postafiókjaikból. Tartalmának ott kell lennie, amikor szüksége van rá, anélkül, hogy rá kellene keresnie. Tudja, hogy mit szeretne kommunikálni és kinek, ez ne legyen egy bonyolult dolog. Az ígéretek szerint pedig a 3DEXPERIENCE platformon nem lesz.

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Mi az a 3DEXPERIENCE és hogyan működik?