Certified partner of solidworks

3DEXPERIENCE Felhőalkalmazások 5 előnye

Szerző: Almás József|2023.04.04|Olvasási idő: 3 perc

A 3DEXPERIENCE platform egy PWAs (Progressive web apps) koncepció alapján működik, ez azt jelenti, hogy Ön egyetlen, biztonságos helyen férhet hozzá az összes szoftveralkalmazásához és adatához. Ráadásul, mivel böngészőalapú, adatait és alkalmazásait bárhonnan, bármikor és bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről elérheti.

3DEXPERIENCE Felhőalkalmazások 5 előnye

Azok számára, akik félnek a „felhő” alkalmazásoktól, itt van 5 előnye a 3DEXPERIENCE Platfromnak ami kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a mindennapi munkát.

1.     Nincsen telepítés és nincsen karbantartás

A böngésző alapú szerepkörök eléréséhez mindössze regisztrálni kell majd be kell lépnie a platformra. Nem kell drága hardvert vásárolni vagy telepíteni. Nem kell aggódnia a grafikus számítások vagy az adatok tárolása miatt mert mindezt a 3DEXPERIENCE platform végzi el, nekünk amennyiben a felhő alkalmazásokat használjuk csak egy internet hozzáféréssel rendelkező eszközre van szükségünk.

2.     Automatikus frissítések

Minden verzió kiadásánál azonnal hozzáfér az újdonságokhoz, illetve javításokhoz. Pont ezért az azonos szerepköröket használó kollégáknak és munkatársaknak is ugyanaz a verziója lesz, így nincs adatfordítási probléma. Ezenkívül nincsenek időigényes adatmigrációs folyamatok, így azonnal elkezdheti kihasználni a legújabb fejlesztések előnyeit.

3.     Könnyű tanulási görbe

A platform használata nagyon egyszerűen és gyorsan megtanulható, megérthető. Ha ismerős vagy SOLDIWORKS-ben akkor a platform integrálásának az ideje a munkafolyamatokba még jobban lerövidül.

Egyes szerepkörök, például a 3DCreator is tartalmazza a „Welcome Appot”, amely rövid oktatóvideókat kínál az induláshoz, amellett, hogy hozzáférést biztosít az „EDU Space” tanulási platformhoz, amely részletesebb oktatóanyagokat tartalmaz.

4.     Zökkenőmentes átmenet a belső alkalmazások között

A böngészőalapú tervezési szerepkörök zökkenőmentesen működnek együtt, egységes munkafolyamatot biztosítva. Könnyen használhatja és kihasználhatja az egyes szerepkörök egyedi jellemzőit. Ha például a 3DCreator alkalmazást használja a parametrikus modellezéshez, kényelmesen átválthat a 3DSculptor használatára közvetlenül a 3DCreator alkalmazásból a „Switch App” funkcióval, hogy a 3DSculptor szabad formájú Sub-D modellezési funkcióit használja a modellen.

 

Amikor a „Switch App” funkciót használja, a modellje pontosan ott marad, ahol van, és csak egy másik funkciókat tartalmazó eszköztár jelenik. Akkor sem veszíted el a modellek kontextusát, amikor a különböző szerepekben dolgozol rajta. Ha például meg szeretné osztani a 3DCreator modelljét valakivel, aki a 3DSheetMetal Creator alkalmazást használja, akkor nem kell exportálnia. Ha a 3DEXPERIENCE platformon menti, és hozzáférési jogokat ad nekik, például megtekintési, szerkesztési stb., akkor könnyen dolgozhatnak a modellel. Az összes böngésző alapú tervezési szerepkörnek ugyanaz az alapja, így nincs adatfordítási hiba.

5.     Rugalmas munkavégzés menet közben

Könnyen elérheti a böngészőalapú szerepköröket bármilyen eszközről, például táblagépről vagy mobiltelefonról, amely rendelkezik internetkapcsolattal. Manapság már a repülőkön is lehetőségünk van internethozzáférésre, ráadásul az „5G” megjelenésével az internetkapcsolat egyre tovább fejlődik, és egyre több helyre fog eljutni.

Még ha el is veszíti az internet-hozzáférést, akkor sem megy kárba a munka, mivel a platform automatikusan elment mindent, amit csinál, és szinte mindent helyre tud állítani, amint újra online lesz.

Néhány, a felhőhöz kapcsolódó szerepkörökben például a 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS-ben van egy offline mód, így távmunkát végezhet olyan helyeken is, ahol nincs internetkapcsolat. Azonban ezt előre be kell kapcsolnia. Ha tudja, hogy nem vagy korlátozott lesz a kapcsolat, akkor ez jól jöhet.

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Eurosolid