Certified partner of solidworks

A 3DEXPERIENCE Works-be való befektetés előnyei

Szerző: Almás József|2024.03.06|Olvasási idő: 5 perc

Először is lehet, hogy azon tűnődsz, mi is az a 3DEXPERIENCE Works. A 3DEXPERIENCE Works egy olyan megoldásokból álló portfólió, amely lehetővé teszi a SOLIDWORKS felhasználóknak, hogy csatlakoztassák adataikat a felhőalapú 3DEXPERIENCE platformhoz, hogy kihasználják együttműködési és adatkezelési képességeit.

A 3DEXPERIENCE Works-be való befektetés előnyei

Ezeket a megoldásokat szerepköröknek nevezzük. A portfólió magában foglalja a felhővel kapcsolódó szerepköröket, amelyeket telepíthetsz a számítógépedre, például a 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS-öt és a teljesen böngésző alapú szerepköröket, amelyek a platformon futnak, például a 3D Creator parametrikus modellezéshez és a 3D Sculptor felbontásalapú (SubD) modellezéshez.

1.Hozd ki legtöbbet a SOLIDWORKS CAD adatidból!

A befektetés SOLIDWORKS-szel kezdődik, és mi úgy gondoljuk, hogy az adatokból a legtöbbet akkor hozhatod ki, ha csatlakozol az 3DEXPERIENCE platformhoz, ahol kényelmesen és biztonságosan tudod tárolni, elérni és megosztani az adatokat a felhőben. A platform embereket, folyamatokat és adatokat kapcsol össze egy felhőalapú környezetben, ami bárhol, bármikor és bármely eszközről elérhető.

Két felhővel kapcsolódó szerepkört kínálunk a SOLIDWROKS-höz, amelyek lehetővé teszik az adatok csatlakoztatását a platformhoz: a fent említett 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS és a SOLIDWORKS with Cloud Services.

De vajon melyik felel meg neked? Mindkét megoldás csatlakoztatja az adataidat a platformhoz, adatok tárolását, együttműködést és adatkezelési képességeket biztosítva. Azoknak, akik szeretnének hozzáférni a platformhoz, de továbbra is használni szeretnék meglévő SOLIDWORKS-üket, az út a Cloud Services felé vezet. Ha egyetlen megoldást keresel, amely összekapcsolja az általad ismert és kedvelt SOLIDWORKS képességeket a böngésző alapú adatkezeléssel, válaszd a 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS-öt.

2.Oszd meg bárkivel a CAD adatokat a Megosztás és Véleményezés funkciókkal (Share and Markup)

A Megosztás és Véleményezés a Felhőszolgáltatások része. Legyen szó 3D modellek megosztásáról külső beszállítókkal, külsős kollégákkal vagy ügyfelekkel, valós idejű visszajelzést kaphatsz bárkitől, egyszerűen csak megosztva egy linket közvetlenül a SOLIDWORKS-ből. Nincs szükség telepítésre, mivel mindez egy böngészőből működik. Biztonságosan oszthatsz meg adatot anélkül, hogy fájlt kellene küldened.

A legjobb az egészben, hogy nem kell elhagynod a SOLIDWORKS-öt sem.

3.Optimalizáld munkafolyamataidat a böngészőalapú szerepek és mesterséges intelligencia (MI) segítségével.

Mindenképpen érdemes kipróbálni teljesen böngészőalapú szerepköreinket: 3D Creator, 3D Sculptor, 3D SheetMetal Creator, 3D Structure Creator, 3D Mold Creator és Manufacturing Definition Creator. Mindegyik egyedi célokat szolgál, és kiemelkedő alkalmazásokat tartalmaznak, például a 3D Creator xDesign, a 3D Sculptor xShape és a Manufacturing Definition Creator xDrawing, hogy segítsenek az egyedi feladatok elvégzésében.

A böngészőalapú szerepkörök közül soknak része a Design Assistant is, amely beépített gépi tanulási algoritmusokat használ, és tervezési segítséget nyújt a munkafolyamataid alapján. Ezek az MI által hajtott eszközök arra vannak tervezve, hogy automatizálják az időigényes és ismétlődő feladatokat, például élek kiválasztását vagy összekapcsolásokkal való munkát, hogy végül segítsenek produktívan maradni és időt szabadítani a kreativitásra és azokra a tervezési feladatokra, amelyek több figyelmet igényelnek.

A Design Assistant Kiválasztó segéd például kiváló eszköz a bonyolult formák és geometriák kezeléséhez a 3D Sculptorban. Időt takarít meg neked azzal, hogy javaslatokat tesz arra, hogy mi legyen a következő kiválasztott elem, az eddig elvégzett munka alapján. Hasznos társnak bizonyul élek, lekerekítések és letörések kiválasztásánál is, mivel azonosítja a hasonló vagy szimmetrikus éleket, az azonos hosszúságúakat vagy a közelben lévőket, és meg tudja becsülni, hogy nagy valószínűséggel melyik további éleket fogod kiválasztani. Minden egyes kézi kijelöléssel finomítasz az háttérben futó algoritmuson. Ha egyetértesz a becsléssel, egy kattintással engedélyezheted, és a Kiválasztási segéd automatikusan kiválasztja az összes javasolt elemet. Nem erőltet a felhasználóra semmit, mindig Te döntöd el, hogy élsz-e a javaslatokkal. A további MI funkciók közé tartozik a Design Assistant for Sketching, a Design Assistant Mate Helper és a Design Assistant Smart Mate is.

4.Fejlessz, tervezz és működj együtt bárkivel, bárhonnan

Mindenkit ugyanarra az oldalra hozni egy hatalmas feladat a termékfejlesztés során, de nem akkor, amikor az adataid kényelmesen egy helyen vannak a felhőben. A 3DEXPERIENCE Works portfólióban szereplő szerepkörök strukturált együttműködési eszközöket kínálnak, például tervezési felülvizsgálatokat, vagy akár Brainstorming. Így létre hozható az „Egyetlen igazság forrása” (SSOT), amely összekapcsolja az összes érintett felet a termékfejlesztési folyamat során.

A Lean Team Player szerepkör egy igazán egyszerű módja a csapatoddal való együttműködésnek, amely során digitális „White borad”-ot használhattok ötletelésre, tartalom jelölésére, megjegyzéseket és poszt-it-eket adhattok hozzá egy közös digitális környezetben.

 


5.Tartsd rendben az adataidat!

Legyen szó iratszekrényről vagy hálózati mappáról, a tervezőknek és mérnököknek mindig is szükségük volt egy helyre az adatok tárolásához és eléréséhez. A SOLIDWORKS adataidat összekapcsolva a 3DEXPERIENCE platformmal, online tárhelyet kapsz, amelyet kifejezetten CAD fájl kapcsolatok és kollégák közötti együttműködés kezelésére terveztek. Egyszerűen mentheted az adataidat a felhőbe közvetlenül a SOLIDWORKS-ből. Amikor másokkal dolgozol együtt, zárolhatod a terveket annak érdekében, hogy senki se írhassa felül a munkádat, könnyen kezelheted a verziókat, és részletes visszajelzéseket készíthetsz jelölésekkel, mérésekkel és megjegyzésekkel. Így könnyen lehet biztosítani a már korábban említett „Egyetlen igazság forrását” (SSOT)


 

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Eurosolid