Certified partner of solidworks

A pécsi Zippernowszky napon tartottunk előadást

2023.04.13|Olvasási idő: 3

2023. március 31-én tartották a pécsi Zippernowszky napot, a duális képzők pályaorientációs találkozóját. A rendezvényen minden partner lehetőséget kapott egy-egy tanteremben előadásokat tartani, ahol maximum 45 percben mutathatták be vállalatuk profilját, a duális képzéssel kapcsolatos eddigi tapasztalataikat és a jövőbeli alkalmazottakkal szembeni elvárásaikat.

A pécsi Zippernowszky napon tartottunk előadást

Tekintettel arra, hogy az iskola duális partnereinek túlnyomó többsége is ügyfelünk, mi is meghívást kaptunk e szakmai napra, melyre nagy örömmel mentünk.

A három, kilencedikes osztálynak általunk tartható előadásunk során a hangsúly azon volt, hogy felhívjuk a gépészeti, mechatronikai, villamos oktatásban résztvevő diákok figyelmét arra, hogy számtalan kedvező hatása miatt, mihamarabb kezdjenek el ismerkedni a 3D-s tervező szoftverekkel, ezen belül az iparban (így az iskola duális partnereinél is) legnépszerűbbnek számító SOLIDWORKS termékcsaláddal, melyhez az EuroSolid Zrt. kiemelt támogatást nyújt a diákok és oktatóik felé is.  A számos érdekes esettanulmány és gyakorlati alkalmazási példa bemutatásán keresztül szemléltettük, hogy az élet valamennyi területén eredményesen használhatók programjaink, olyan termékeknél is, melyekről bizony nem is gondolták volna.

A 3D tervezésben és a hozzá tartozó modulokban mindenki megtalálja a saját szakterületének megfelelő, gyakorlatilag korlátlan egyéni és közösségi alkotói lehetőségeket. Kiélhetik kreativitásukat, és versenyképes tudásra tehetnek szert, melyet akár technikusként és továbbtanulóként is kamatoztathatnak. Magunkkal vittünk egy 3D nyomtatót is, hogy bemutassuk, azt is SOLIDWORKS-szel tervezték, sőt a benne lévő "gyári" alkatrészeket (pl. motor, ventilátor, csatlakozók) is mind-mind meg lehet a segítségével tervezni, ahol ugyancsak fontos az iskolában megismerhető szakterületek együttműködése. Beszámoltunk a programhoz való hozzáférési lehetőségekről, tanulói és oktatói képzésekről, támogatásokról, segédanyagokról, országos diákversenyekről is. 

A munkaerő utánpótlás biztosítása érdekében kiemelten fontos a középiskolai oktatás, szakképzés segítése a diákok motivációjának felkeltésével és fenntartásával, az oktatási intézmények és tanáraik támogatásával. A diákok visszajelzései alapján részvételünkkel ehhez sikerült eredményesen hozzájárulnunk.

 

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Eurosolid