Certified partner of solidworks

Mi a különbség a két SOLIDWORKS CAM szoftvercsomag között?

2020.01.09
Mi a különbség a két SOLIDWORKS CAM szoftvercsomag között?

A SOLIDWORKS CAM egy teljesen integrált, adatbázis alapú CNC megmunkáló program (CAM), közvetlenül a SOLIDWORKS-ben és a két csomagban érhető el.

solidworks cam videó

SOLIDWORKS CAM Standard

Kérdés: Hogyan érheti el a programot? Felelet: A szoftver minden aktív előfizetéssel rendelkező SOLIDWORKS (Standard, Professional vagy Premium) licenchez automatikusan jár. Kérdés: Mit tartalmaz? Felelet: 
  • 2,5 tengelyes marás
  • megmunkáló program csak alkatrészekhez
  • Tűrésalapú megmunkálás (DimXpert méretek vagy PMI adatok felhasználása)
  • Automatikus alakzat felismerése
  • Tudásalapú megmunkálás (Technology Database – TechDB)
  • NC szerkesztő
A program magában foglalja a 2,5 tengelyes alkatrészek marási műveleteinek programozását. A felhasználók lézer-, vízsugaras- és plazmavágókat is programozhatnak a szoftverrel. A SOLIDWORKS CAM Standard lehetővé teszi a felhasználók számára a DimXpert Méretek (Tűrésalapú megmunkálás) vagy PMI adatok (MBD) használatát az alkatrészek programozásához. A SOLIDWORKS CAM és CAMWorks az egyetlen olyan termék a piacon, amely felhasználja a PMI adatokat szerszámpályák létrehozásához. A SOLIDWORKS CAM Standard segítségével a felhasználók feltölthetik az általuk használt megmunkálási stratégiákat egy adatbázisba (TechDB), így újra felhasználhatják azokat más alkatrészekhez. Ezt hívják tudásalapú megmunkálásnak, amely lehetővé teszi egy közös, egységes rendszer létrehozását cégen belül. Ezáltal a kevesebb tapasztalattal rendelkező kollégák is könnyen és gyorsan megtanulhatják a szoftver használatát. A felhasználók hozzáférhetnek az NC Szerkesztőhöz. Az NC Szerkesztő segítségével készíthetnek biztonsági másolatot az nc programról, ellenőrizhetik a szerszámpályákat és szerkeszthetik a G-kódot. solidworks cam standard

SOLIDWORKS CAM Professional

Kérdés: Hogyan érheti el a programot? Felelet: A szoftver külön megvásárolható szoftver és a SOLIDWORKS bármilyen CAD megoldásával együtt használható (Standard, Professional vagy Premium). Kérdés: Mit tartalmaz? Felelet:
  • 2,5 tengelyes marás
  • 2 tengelyes esztergálás
  • megmunkáló program alkatrészekhez és összeállításokhoz
  • Tűrésalapú megmunkálás (DimXpert méretek vagy PMI adatok felhasználása)
  • Automatikus alakzat felismerése
  • Tudásalapú megmunkálás (Technology Database – TechDB)
  • VoluMill (nagy sebességű megmunkálás)
  • 3 + 2 megmunkálás (4 és 5 tengelyes gépek indexálása)
  • NC szerkesztő
A program tartalmazza a SOLIDWORKS CAM Standard tudását, amely kiegészül a 2 tengelyes esztergálással, egy alkatrész összeállításon belül történő programozásával, valamint a 4 és 5 tengelyes gépek indexálásával (3+2 megmunkálás). A SOLIDWORKS CAM Professional felhasználói hozzáférnek a VoluMill nagyoló ciklushoz. Ez egy olyan nagysebességű megmunkálási stratégia, amely akár 80% -kal csökkentheti a ciklusidőket! A VoluMill-t úgy tervezték, hogy kihasználja a szerszám teljes élszalagját. Az oldallépés kisebb lesz, ezáltal jelentős előtolás, -és sebességnövekedés érhető el. Ezzel a stratégiával csökkenthető a szerszám, -és hőterhelés, mely kisebb szerszámkopást és hosszabb élettartamot eredményez hosszú távon.

A 2,5 tengelyes marástól a 3+2 tengelyes megmunkálásig a SOLIDWORKS CAM Standard és a SOLIDWORKS CAM Professional kiváló megmunkálási megoldásokat kínál.

solidworks cam professional

 

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Mi a különbség a két SOLIDWORKS CAM szoftvercsomag között?