Certified partner of solidworks

Értesítési sablonok módosítása - SOLIDWORKS PDM 2023 újdonság

Szerző: Simon Rómeó|2023.11.22

A SOLIDWORKS PDM Professional 2023 számos izgalmas újdonsággal bővült, amely verzió talán egyik leghasznosabb újdonsága az értesítési sablonok felhasználóbarát módosítása. A társosztályok közötti kommunikációt lehet optimalizálni azáltal, hogy csak a lényegi információ kerül továbbításra az üzenetekben és formailag mindezt a cég arculatára igazítva.

 


Értesítési sablonok módosítása  - SOLIDWORKS PDM 2023 újdonság

Ugyan eddig is lehetett az értesítések kinézetét változtatni - csak azt a PDM szerveren keresztül és SQL adatbázis módosítással -, de ezt most egy grafikusabb nézetben végezhetők el, bármelyik PDM-es számítógépről, az Administration alkalmazáson keresztül.

Annak érdekében, hogy egy adminisztrátor elvégezhesse ezt a beállítást, ahhoz a Can update mail configuration jogosultsággal kell rendelkeznie:

Ezt beaktiválva, a következő műveletek során beállított értesítések kinézetét lehet meghatározni:
  • Added - fájl hozzáadáskor
  • Changed State – munkafolyamati állapotváltozáskor
  • Checked In - fájl becsekkolás
  • Checked Out - fájl kicsekkolás
  • Delayed in State - fájl adott munkafolyamati állapotba lépés

 

Az értesítésnek a szövegtörzse és a tárgy mezője is módosítható és akár dinamikus elemek is behívhatók, mint például a fájl neve, elérési útvonala, rajszáma, cikkszáma és így tovább. Elsőre meglepő lehet, de egy html kódot kell szerkeszteni - ahogy ezt korábban az SQL adatbázisban is -, de segítséget ad a Preview gombra való kattintáskor megjelenő előnézeti kép. Ezt javasolt is használni az arról való meggyőződés érdekében, hogy a html kód szerkesztése után a megfelelő eredmény jött-e létre vagy sem:

Abban az esetben, ha egy nem visszavonható módosítás történt vagy hibás lett az előnézet, akkor a Reset gombbal alaphelyzetbe állítható az értesítés kinézete:

Összegezve tehát, az értesítési sablonok módosítása a SOLIDWORKS PDM 2023 rendszerben sokkal egyszerűbb, mint a korábbi verziókban. Ezzel az újdonsággal lehetőség nyílik, hogy egy felhasználóbarát környezetben legyenek módosítva az értesítések kinézete, amelyek módosítása az adott társosztályokkal való kommunikáció és információ csere szempontjából lehetnek hasznosak. Már csak ezért a funkcióért is megéri frissíteni, amelynek lépéseiről az alábbi tudásbázis leírásunkban kaphat bővebb tájékoztatást: [TBKPDM027]. További kérdése esetén keressen bennünket a support@eurosolid.hu e-mail címen.

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Eurosolid