Certified partner of solidworks

Hatékony adatkezelési megoldás az AUTODESK Inventor® szoftverhez

Szerző: Pápai Balázs|2023.04.11|Olvasási idő: 4 perc

Egy megfelelő rendszer mérföldkő lehet a vállalat fejlődése szempontjából. Már a modellezés első lépésénél felmerülhet, hogy hová mentsük el a fájlunkat. Ez a viszonylag egyszerű kérdés továbbiakat is felvet, mint pl. hogyan fogom tudni megosztani a fájlokat a kollégákkal?

Hatékony adatkezelési megoldás az AUTODESK Inventor® szoftverhez

Biztonságos a hely, ahová menteni fogom? Védeni fog a véletlen felülírásokkal szemben? Nem fognak összekeveredni a referenciák? Hogyan fogom tudni kezelni a módosításokat?

A kérdésekre a válasz nem is olyan egyszerű, hiszen egy megfelelő rendszer nélkül csak rendkívüli odafigyeléssel lehet az ilyen és ehhez hasonló problémákat elkerülni. Ahol pedig több mérnök dolgozik, főleg, ha ugyan azon a projekten, akkor pedig szinte lehetetlen megfelelő rendszer nélkül.

Egy megfelelő adatkezelő rendszer biztosítja a legfontosabb funkciókat:

  • verzió- és revízió kezelés
  • referencia kezelés
  • tételjegyzék kezelés
  • munkafolyamatok
  • gyors keresés
  • biztonságos adattárolás
  • jogosultsági rendszer


Ezeket a legtöbb adatkezelő rendszer már tudja, a kérdés csak az, hogy milyen minőségben? Mennyire egyszerű ezeket beállítani és használni? Mennyire tudja megoldani a komplexebb igényeket? Az ezekre a kérdésekre adott válaszok fogják meghatározni, hogy egy rendszer bevezetése napok, vagy csak évek alatt fog megvalósulni.

A legtöbb ilyen rendszerrel kapcsolatban az él a köztudatban, hogy ezek hónapokig is elhúzódó, nehezen tanulható, többnyire drága rendszerek, amelyekre túl sok erőforrást kellene rászánni.

A fentieket figyelembe véve fejlesztették a SOLIDWORKS PDM rendszerét, amely nem csak felhasználóbarát környezetet biztosít, de akár pár nap alatt bevezethető, ezáltal már akár 1 éven belül megtérülhet.

Mivel teljesen beépül a Windows Intézőbe, így szinte azonnal tudja mindenki használni a már jól megszokott funkciókkal, nem kell új felületet megszokni. A legfontosabb funkciók azonnal elérhetők pl. előnézet, tételjegyzék, beépülési információk, verziók visszakérése, előzmények, keresés stb. A modellek 3D-ben mérhetők és forgathatók akkor is, ha a gépen nincs telepítve CAD-es alkalmazás.

A Windows Intéző által nem csak CAD fájlok kezelhetők a rendszerben, hanem igazából bármilyen fájl, amely egy adott projekthez, vagy termékfejlesztéshez kapcsolódik. A fájlok könnyedén kereshetőek, mert a SOLIDWORKS PDM rendszerben nem csak név alapján, de különböző fájltulajdonságok, kulcsszavak, vagy dátum alapján is könnyedén kereshetőek a fájlok. A gyorskeresésen kívül akár komplex kereséseket is meg lehet valósítani.

A központi fájltárolás garantálja a fájlok biztonságát, valamint többé nem kell aggódni a fájlok átnevezése, vagy áthelyezése miatti referencia elvesztése miatt. Az adatbázis a háttérben elvégzi a referenciák kezelését. Egyszerre akár több mérnök is tud dolgozni egy projekten és a jogosultságok pedig szabályozzák a csoporton belüli, vagy a társosztályok fájleléréseit.

Az ellenőrzési folyamatok használatával digitálisan, valós időben végezhető a fájlok jóváhagyása. Az automatikus revíziókezeléssel pedig biztosítható, hogy minden változtatás dokumentálva legyen. A gyártórészlegen nincs többé elavult rajzverzió miatti selejtgyártás.

A leghatékonyabb kezelés érdekében az Inventor beépülő modulja által közvetlenül az Inventor-ból is elérhetjük pl. a verziókezelést, a keresést, a rendszerhez adást, az űrlapokat és sok hasznos funkciót. Ez a funkció az Office fájlok esetében is elérhető.

A rendszer automatikusan generálja a tételjegyzéket, amit egy kattintással CSV formátumba menthető, de akár XML alapú automatikus kommunikáció is megvalósítható bármilyen ERP, vagy egyéb rendszerrel.

A webszerver által nem csak hálózaton belül, de akár böngészőben is elérhető a rendszer. Így akár külső helyszíneken, egy tablet, vagy telefon segítségével is meg lehet nézni a 3D modelleket és egyéb információkat.

A PDM rendszer elérhető öröklicencként, vagy bérlési konstrukcióban is, de minden esetben hálózati (lebegő) licenccel, ami azt jelenti, hogy csak annyi licencre van szükség, ahányan egyszerre szeretnék használni a rendszert. Kijelentkezés után egy másik felhasználó használhatja a licencet.

 
Összegezve a fentieket: a SOLIDWORKS PDM tehát hatékony megoldást biztosít az termék-adat kezelés számos területén, együttműködik és képes beépülni az Autodesk Inventor szoftverbe is, valamint a gyors bevezethetősége és felhasználóbarát környezet által korai megtérülést tesz lehetővé.

 
Érdeklődés esetén ingyenes konzultációt biztosítunk és bármilyen felmerülő kérdéssel kapcsolatban állunk rendelkezésre az EuroSolid elérhetőségein.

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Eurosolid