Certified partner of solidworks

Hatékony tervezés és automatizált dokumentálás

Szerző: Simon Rómeó|2023.11.28|Olvasási idő: 3 perc

Az adatok, fájlok, tételjegyzékek biztonságos tárolása és verzió kezelése, valamint a csoportmunka támogatás mellett fontos, hogy a tervezői gépek teljes sebességét ki tudjuk használni a modellezés során úgy, hogy közben a hálózatra is dolgozunk, ezáltal kollégáink mindig az aktuális legfrissebb fájlokat tudják felhasználni.

Hatékony tervezés és automatizált dokumentálás

Nem kell talán bemutatni, ezen megoldásunk nem más, mint a SOLIDWORKS PDM Professional.

     Abban az esetben viszont, ha sales dokumentum készítés vagy modell konfigurálás és kreálás automatizálásáról, felgyorsításáról van szó, egy másik nagyon jó alternatíva a DriveWorks alkalmazás használata. Ráadásul ezeket a sales műveleteket akár telefonon és tableten is elvégezhetjük úgy, mint ha egy weblapon keresztül választanánk ki a megrendelendő termék színét, méretét és kialakítását.

     Ha pedig mindkét alkalmazás előnyét szeretnénk ötvözni, tehát gyors, automatizált, biztonságos és mások számára megosztott tartalmat szeretnénk létrehozni, akkor a jó hír, hogy erre is van egy megoldás. Lássuk hogyan, és miként lehet ezt megtenni.

     Először is szükség van egy SOLIDWORKS PDM Professional rendszerre és egy telepített PDM kliens alkalmazásra arra a számítógépre, ahol a DriveWorks Pro program is telepítve van. A DriveWorks Pro verziója támogatja csak a SOLIDWORKS PDM rendszerrel való kommunikációt, illetve PDM Professionalra van szükség, hogy külső programok moduljai hozzáférjenek a közös tárhelyhez (vault).

A fentieket figyelembe véve, ezután semmi más teendő nincs. Nem kell letölteni, telepíteni más modult, csupán a DriveWorks Pro felületén beállítani a két alkalmazás közötti kommunikációt. A beállítás panelje így néz ki a DriveWorks felületén, és ezt a Settings, Plugin Settings, SOLIDWORKS PDM Professional menüben érhetjük el:

A két alkalmazás közötti integráció a következő feladatokat valósítja meg:

  • DriveWorks Pro projektek biztonságos tárolása és kezelése közvetlenül a PDM vaultban.
  • PDM futósorszám használatának lehetősége a DriveWorks elemek számozásnál
  • Keresési lehetőség a DriveWorks projektek között.
  • Automatikus fájl becsekkolási lehetőség bármilyen DriveWorks által generált fájl esetén, beleértve a SOLIDWORKS összeállítások, alkatrészek és rajzokat is.
  • A DriveWorks fájlok adatkártya értékeinek vezérlése, frissítése.


A SOLIDWORKS PDM Professional és DriveWorks Pro összekapcsolását a DriveWorks Administration felületén keresztül lehet jobban kihasználni és testreszabni. Ezen a felületen keresztül ugyanis a PDM rendszerben beállított konvertálásokat, automatikus műveleteket lehet triggerelni, elindítani makrók, vagy munkafolyamat automatizálás által:

Továbbá ezek segítségével használhatók a PDM-es futósorszámok. Értéket írhatunk a PDM adatkártyára, de akár keresési lehetőség is rendelkezésre áll a DriveWorks projekteken belül.

A cikk elvolvasása után belátható, hogy ha DriveWorks alkalmazással rendelkezünk, akkor a SOLDIWORKS PDM rendszerrel összekötő integráció nagyban hozzájárul a DriveWorks Pro hatékonyabbá és biztonságosabbá tételére, azáltal, hogy a PDM rendszerben vannak kezelve az adatfájlok. A tartalmak kereshetők, és bizonyos folyamatok, konvertálások tovább növelhetik a rendszer dokumentáció készítő sebességét.

Másik irányból vizsgálva az esetet, ha SOLIDWORKS PDM Professional rendelkezünk, akkor még tovább gyorsíthatók a termék kombinációk generálásának-, vagy épp a sales dokumentumok, ajánlatok készítésének folyamata is.

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Eurosolid