Certified partner of solidworks

GyártásTrend magazin - Felhőalapú alkalmazások használata az iparban

2022.12.13

Felhőalapú alkalmazások használata az iparban

GyártásTrend magazin - Felhőalapú alkalmazások használata az iparban

Felhőalapú alkalmazások használata az iparban

Cikkünket az alábbi linken találja:
https://gyartastrend.hu/cikk/felhoalapu-alkalmazasok-hasznalata-az-iparban
 

Számos különböző típusú felhő szolgáltatás létezik, amely lehet nyilvános, privát vagy hibrid. Vannak más típusú felhőszolgáltatások is, mint például az Infrastructure as a service (IaaS) (Infrastruktúra, mint szolgáltatás), a Platform as a service (PaaS) (Platform, mint szolgáltatás) vagy a Software as a service (SaaS) (Szoftver, mint szolgáltatás). A nyilvános felhő szolgáltatások harmadik fél által vannak üzemeltetve és azok tulajdonában is állnak, ez magába foglalja az összes hardvert és szoftvert. A privát felhő szolgáltatásokat kizárólag egyetlen szervezet használja. A hibrid szolgáltatás összevonja a nyilvános és privát felhőket, ezzel lehetővé teszi az adatoknak és alkalmazásoknak a kettő közötti átjárást.

Az IaaS a felhőalapú szolgáltatások legalapvetőbb kategóriája. Az IaaS az a megoldás, ahol IT-infrastruktúrát bérelhet egy felhőszolgáltatótól. A PaaS egy olyan szolgáltatás, amely igény szerinti környezetet biztosít alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez és kezeléséhez. A SaaS-el találkozunk a mindennapjainkban a legtöbbször, mert ebben az esetben a felhőszolgáltatók tárolják és kezelik a szoftveralkalmazásokat és infrastruktúrát, mint például a Google alkalmazások, Microsoft Office 365, Netflix.

Egy felhőalapú CAD-szoftver mint például a 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS egy minden az egyben eszköz, amely megkönnyíti és felgyorsítja az együttműködést a felhasználók között. Egy CAD szoftver bevezetése számos előnnyel jár, többek között csökkenti a költségeket, növeli a termelékenységet és nagyobb biztonságot is nyújt. A 3DEXPERIENCE használata lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy egyszerűsítsék tervezési folyamataikat javítva ezzel a teljes termékfejlesztési rendszert.

CAD-től a PDM-en keresztül a PLM-ig

A CAD szoftver forgalmazók hamar rájöttek, hogy mekkora hozzáadott értéket jelent az, ha saját szoftvereik mellé biztosítanak az adatok kezelésére szolgáló PDM-et is, egy olyan csomagot, amely főleg mérnöki részlegre összpontosít és segít nekik átláthatóvá és kezelhetővé tenni a rengeteg adatot. Mára a feldolgozóipar kiforrott, a termékfejlesztés pedig összetettebbé vált a több szakterületet is érintő struktúrák bevezetése miatt.

Egyre bonyolultabb termékeket állítunk elő, amikbe már exponenciálisan nő az integrálható elektromos alkatrészek és szoftverek száma Ezeknek a kezelése csak CAD-en és PDM-en belül nehézkes lehet. Bár a PDM sok szervezet számára továbbra is elegendő, viszont olyanból is sok van, ahol már nem szolgálja ki teljesen az igényeket.

Vegyük például a fejlesztési út nyomon követhetőségét, az osztályozást, a változtatási folyamatokat vagy az integrációt más rendszerekkel, például az Enterprise Resource Planning (ERP)-vel vagy a Product Information Management (PIM)-val. Gyakran használják a CAD modelleket gyártási vagy még akár pénzügyi információk tárolására is, hogy kompenzálják az egyes PDM rendszerekből hiányzó funkciókat

Itt jön a képbe a Product Lifecycle Management (PLM) (Termékéletciklus-menedzsment).

 
A 3DEXPERIENCE Platform

A 3DEXPERIENCE Platform alkalmazásai

A 3DEXPERIENCE Platformot egy könnyen kezelhető, felhő alapú PLM-rendszernek kell tekinteni, amely tele van alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal és tartalommal. A felhasználók bejelentkeznek a szervezet platformjára, hogy hozzáférhessenek az eszközeikhez egy kollaboratív „térben”.

A platformot úgy fejlesztették ki, hogy a tervezési folyamat és az üzleti tevékenység minden aspektusát egyetlen összekapcsolt környezetben egyesítse, ahol a csapatok sokkal könnyebben tudnak együttműködni az egyes projekteken.


A használata egyetlen, felhasználóbarát felületen keresztül történik, amely számos szoftvereszközt tartalmaz a 3D tervezéshez, elemzéshez és szimulációhoz egyaránt. Lehetővé téve a csapattagok számára, hogy ugyanabban az elsődleges szoftverkörnyezetben dolgozzanak és ugyanazokhoz az adatokhoz és fájlokhoz férjenek hozzá. Nagy előnye, hogy platformhoz és annak az eszközeihez bármilyen eszközről hozzáférünk, nem kell hozzá más csak egy olyan okostelefon, tablet, PC, MAC stb., amin telepítve van egy böngésző és hozzáférése van az internethez.


Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a 3DEXPERIENCE Platform, illetve a SOLIDWORKS iránt keressen minket bizalommal.

Cikkünket az alábbi linken találja:
https://gyartastrend.hu/cikk/felhoalapu-alkalmazasok-hasznalata-az-iparban
 

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Eurosolid