Certified partner of solidworks

Ingyenes kötőelem tár SOLIDWORKS-höz

Szerző: Virág Péter|2024.04.10

Szinte mindegy, hogy milyen összeállításokat készítünk SOLIDWORKS-ben, mindig gyorsítja a munkát, ha könnyen tudunk letölteni és beépíteni olyan alkatrészeket és összeállításokat, amiket majd kereskedelmi tételként fogunk megvásárolni. Még jobb, ha ezeket egy helyről egyszerűen tudjuk beszerezni.

Ingyenes kötőelem tár SOLIDWORKS-höz

Több olyan gépelem kereskedő is van, aki készít a SOLIDWORKS mellé beépülő alkatrész tárat és most ezek közül mutatnám be az egyik legjobbat a McMASTER-CARR SOLIDWORKS add-int.

Hogyan szerezzük be az ingyenes kiegészítőt? 

Először is látogassunk el a következő linkre: https://www.mcmaster.com/solidworksaddin/
Töltsük le a kiegészítőt SOLIDWORKS-höz és telepítsük a letöltött fájlt a honlap leírásai szerint.
Ezután SOLIDWORKS-ben ellenőrizzük, hogy be van-e kapcsolva az add-in.

Kötőelemtár használata

Nyissunk meg egy meglévő összeállítást, vagy hozzunk létre egy új összeállítási fájlt.
Ezután a jobb oldali menüben már használhatjuk is a McMASTER-CARR funkcióit.
Először is egy kereséssel le tudjuk szűrni az alkatrészeket és megnyitni az alkatrész böngészőt. Ha nem akarunk keresni, hanem egyből a kategóriákat szeretnénk megjeleníteni, akkor pedig hagyjuk üresen a keresőmezőt és kattintsunk egyből a Find gombra.

Ezután már megkereshetjük a megfelelő kategóriát és azon belül a számunkra szükséges alkatrészt.

Az alkatrész adatlapján még be tudjuk állítani a számunkra megfelelő paramétereket, hogy csak a megfelelő alkatrész variánsokat lássuk.

Ha kiválasztottuk a megfelelő típust, akkor az Add To Assembly gombbal adhatjuk hozzá az alkatrészt az összeállításunkhoz, az Add To Order gombbal pedig egyből akár a kosarunkhoz, ha meg is rendelnénk az adott alkatrészt.

Miután az összeállításhoz adás gombot megnyomtuk, még meg kell adnunk az alkatrész mentés helyét és menteni az alkatrészt.

Ha később is felhasználnánk ezt az alkatrészt, akkor már nem kell újra letöltenünk a katalógusból, hanem egyszerűen a saját gépünkről is beszúrhatjuk bármelyik összeállításba és így is fel fogja ismert az Add-In, ha az összeállítás alapján rendelnénk meg az alkatrészeket.

A bemutatott kiegészítőt olyanoknak ajánlom, akik a csavarokon kívül rengeteg más kereskedelmi tételt is beépítenek az összeállításaikba.

A kiegészítő mellett természetesen a SOLIDWORKS Professional változatában elérhető beépített kötőelemtár is erősen ajánlott, ha valakinek a bemutatott megoldás mellett egy több funkciót is tartalmazó, főleg a kötőelemekre és azok könnyű cseréjére optimalizált megoldás kell. A Toolbox kiegészítővel például az összeállításokba és alkatrészekben létrehozott furatokba történő akár teljesen automatikus csavarkiosztás is megoldható, míg a McMASTER-CARR kiegészítővel az ilyen jellegű feladatokat csak manuálisan tudjuk elvégezni.

Jó munkát kívánunk!

Ha kérdésed van vagy érdeklődnél termékeink iránt, itt tudod felvenni velünk a kapcsolatot: https://eurosolid.hu/kapcsolat

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Eurosolid