Certified partner of solidworks

Országos SOLIDWORKS diákverseny döntő és díjátadó 2023

Szerző: Nagy Hajnalka Csilla|2023.04.11|Olvasási idő: 4 perc

Az idei országos SOLIDWORKS CAD diákversenyünk rendkívül sikeres volt, nagyon büszkék vagyunk minden résztvevőre, fantasztikusan teljesítettek.

Országos SOLIDWORKS diákverseny döntő és díjátadó 2023

Az EuroSolid Zrt. a közelmúltban rendezte meg a 6. országos SOLIDWORKS diákversenyt középiskolások és egyetemisták számára, akiknek a nevezéshez korábban egy pályázatot kellett benyújtaniuk.

A zsűrit lenyűgözte a regisztrálók által beküldött részletességig kidolgozott pályamű és kreativitás, a döntősök kiválasztása igencsak megdolgoztatta a zsűrit is.

Döntős pályaművek: https://eurosolid.hu/solidworks-diakverseny-palyamuvek-2023

A döntőre április 6-án került sor az EuroSolid Zrt. oktatótermében, ahol 6 középsikolás és 5 egyetemista diák a SOLIDWORKS szoftver használatával mutathatták be tudásukat és kreativitásukat.

Az eseményt az EuroSolid Zrt. igazgatója Zombor Csaba nyitotta meg, aki ismertette a verseny menetét, a programot, majd néhány szót szólt a cégről, a verseny céljáról és fontosságáról.A versenyen 75 perc állt a diákok rendelkezésére a feladatok megoldására, amelyeket az EuroSolid Zrt. szakemberei, Gergő Ferenc, Virág Péter és Almás József felügyeltek és szükség esetén kisebb segítséget is nyújtottak. 

Miután véget ért a verseny, a megpróbáltatás után finom falatokkal pihentük ki a verseny fáradalmait, ez idő alatt az EuroSolid Zrt. szakemberei leelenőrizték a versenyzők munkáit, mely után el is kezdődött az eredményhirdetés.

A verseny győztesei értékes nyereményekben részesültek, az első helyezett egy GoPro akciókamerát, a második helyezett egy elektromos rollert, a harmadik helyezett pedig egy JBL hangszórót vihetett haza. Senki nem távozott üres kézzel, a döntőben részvevőket egy SteelSeries gamer fülhallagtóval jutalmaztuk.

A diákok motiváltak voltak, és örömüket fejezték ki a részvételi lehetőséggel kapcsolatban.

Idei díjazottak felsőoktatás kategóriában:

1.Bartha Zoltán: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2.Kovács Mátyás: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
3.Richter Kristóf: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Idei díjazottak a középiskolás kategóriában:

1.Német Bence: HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum
2.Laczó Attila: TSZC Bánki Donát - Péch Antal Technikum
3.Szabó Bertalan: Baranya megyei SZC Angster József szakképző iskola

Az idei SOLIDWORKS CAD diákversenyünk azért volt különleges, mert nem csak az volt a célunk, hogy ösztönözzük a diákokat a tervezés világában, hanem az is, hogy megmutassuk nekik, milyen izgalmas és változatos lehet ez a terület. A verseny a diákok és az iskolák számára lehetőséget nyújtott arra is, hogy kapcsolatokat építsenek, valamint, hogy felmérjék és visszajelzést adjanak a diákok képességeiről. Bízunk abban, hogy hagyományt folytatva jövőre még nagyobb versenyt tudunk rendezni, még több résztvevővel, iskolával és ipari szereplővel.


A verseny hatalmas sikert aratott, köszönjük a rengeteg érdeklődést. A hangulat remek volt, reméljük, hogy további iskolákkal és diákokkal bővíthetjük a SOLIDWORKS felhasználók táborát. 

Az EuroSolid Zrt. mindig is elkötelezett volt abban, hogy a gépipari, terméktervezési és gyártó cégeknek segítse a műszaki kihívások magas szakmai színvonalon és a lehető leghatékonyabb módon történő megoldását. Emellett arra is törekszünk, hogy a SOLIDWORKS megoldásokat minél több közép- és felsőoktatási intézményben tanuló diák számára elérhetővé tegyük. A legmodernebb technológiák elsajátításával, a diákok nemcsak szakmai tudást, hanem valódi előnyt is szereznek a munkaerőpiacon.

Az idei versenyünk sikere azt bizonyítja, hogy a SOLIDWORKS CAD diákverseny egyre népszerűbb és fontosabb esemény a diákok és a szakemberek körében.
 
A verseny fantasztikus lehetőség volt a diákok számára, hogy bemutassák képességeiket és tehetségüket a SOLIDWORKS szoftver használatával.

Köszönjük minden résztvevőnek a remek munkát, mi már most várjuk a következő évi versenyt! Gratulálunk a verseny minden résztvevőjének és győztesének!Képgaléria elérhető az alábbi linken: https://eurosolid.hu/solidworks-diakverseny-2023-galeria

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Eurosolid