Certified partner of solidworks

Mi tud a SOLIDWORKS CAM megoldása?

2017.11.02
Mi tud a SOLIDWORKS CAM megoldása?

Az idei SOLIDWORKS Word találkozóján került bemutatásra a tervezéstől a gyártásig megoldás részeként a SOLIDWORKS CAM megoldása. A szoftvert a CAMWorks® fejlesztette ki és a zárt bétatesztelése már áprilisban elkezdődött, majd júliustól publikusan ki lehetett próbálni. Rengeteg visszajelzést és javaslatot kaptak a fejlesztők, amiknek hatására rövid időn belül számos újdonságot építettek be a szoftver legújabb verziójába. Nézzük meg, mik ezek a kulcsfontosságú funkciók a SOLIDWORKS CAM 2018-ban.

Alakzatfelismerés

Solidworks cam alakzatfelismerés

Minden SOLIDWORKS felhasználó napi rendszerességgel használ alakzatokat a munkájához. Akár új generációs terméket terveznek akár műszaki dokumentációkat hoznak létre, alakzatokkal dolgoznak nap mint nap. A SOLIDWORKS CAM megoldása egy alakzat felismerő rendszeren alapul, ami annyit tesz, hogy egy kattintással felismeri a megmunkálandó alakzatokat a testmodellen. A felismerés során nem számít, hogy egy SOLIDWORKS darabról van-e szó vagy egy 3D Interconnect segítségével importált alkatrészről. Kétféleképpen hozhatunk létre alakzatokat a SOLIDWORKS CAM-en belül: automatikusan és interaktívan. Az automatikus módszerrel a rendszer megtalálja és létrehozza a prizmatikus alakzatokat. Ezzel sok időt spórolhatunk a programozásnál. Ugyanakkor teljes szabadsággal rendelkezünk, amikor interaktívan hozunk létre alakzatokat élek, síkok vagy vázlatrajzok segítségével. Ennek a rugalmasságnak köszönhetően gyorsan és könnyen hozhatunk létre prizmatikus alakzatokat, amik frissülnek a modell módosításaival.

Szabályalapú megmunkálás

1995 óta robbanásszerűen megnövekedett a dizájnerek és mérnökök által használt szabályok alkalmazása a tervezés során. Ez lehet olyan egyszerű, mint a méretezés beállítása vagy akár olyan komplikált, mint az API egyenleteinek és logikájának beállítása, illetve konfigurációk készítése. Ezek teszik lehetővé egy cég számára, hogy leszabályozzák és korszerűsítsék folyamataikat, így a mérnökeik csak a tervezéssel foglalkozhatnak. A SOLIDWORKS CAM megoldása is szabályok alapján dolgozik, ahogy a mérnökök is. A SOLIDWORKS CAM-ben a meghatározott alakzatok alapján automatikusan készíthetünk stratégiákat, kiválaszthatunk szerszámokat, beállíthatjuk a technológiai paramétereket, mintákat, fogás mélységeket és további opciókat, amik az alakzat megmunkálásához szükségesek. Ezek a szabályok azonnal módosíthatók, ha a tervünk vagy a megmunkálási feltételek megváltoznak. A szabályok SQLite-ban tárolódnak, ami egy könnyen használható kezelőfelület, így a tudásunkat bárkivel megoszthatjuk a cégben. Ez lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy könnyen dolgozhassanak a szabványokkal és sztenderd gyakorlattal a megmunkálási folyamat során.

Tűrésalapú megmunkálás

A legnagyobb előnye a szabályalapú megmunkálásnak a tervezők és programozók számára, hogy a szoftver képes MBD adatokat olvasni a SOLIDWORKS alkatrész fájlból. A SOLIDWORKS CAM értelmezi a tűréseket egy adott alkatrész fájlon belül és aszerint módosítja a megmunkálási stratégiákat. Ez folyamatosságot biztosít programozáskor és időt takaríthatunk meg vele, hiszen olyan adatokat használunk, ami a 3D modellben már szerepel. Továbbá segít a hibák kiküszöbölésében és elkerüli a hagyományos rajzok méreteinek hiányát.

Nagysebességű megmunkálás

A cégek számára fontos, hogy a legtöbbet hozzák ki CNC gépeikből. Ahogy nő egy cég, egyre gyorsabban kell, hogy előállítsák alkatrészeiket anélkül, hogy ez a minőség rovására menne. Azt is fontos megjegyezni, hogy a legtöbb cég különböző szerszámokat és gépeket használ annak érdekében, hogy megfeleljen ezeknek az elvárásoknak. A SOLIDWORKS CAM 2018 a CAMWorks által kifejlesztett VoluMill technológiát alkalmazza. Ez a tudományosan igazolt szerszámpálya lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy növeljék a teljesítményüket miközben a szerszám élettartamát megnövelik és a gép elhasználódádát csökkentik. És a legjobb benne, hogy hagyományos gépeken sztenderd eszközökkel is használható. Hogyan működik? A titok a marás során gyakorolt folyamatos szerszámnyomásban rejlik. Ez pedig úgy érhető el, hogy a szerszámpálya, a maró és az előtolás, illetve a sebesség együttműködve dolgoznak. Általában a nagysebességű megmunkálásnál a szerszámpályák egy folyamatos előtolással dolgoznak a marás során. Ez a nagy nyomást gyakorol a szerszámra, az alkatrészre és a gépre is. Ezek a nyomások idővel ahhoz vezetnek, hogy a berendezés és a szerszám gyorsabban elhasználódik. A szerszámpályák módosítása csökkenti a nyomást, ami rövidebb gyártási időhöz vezet, alacsonyabb költségekkel. A SOLIDWORKS CAM 2018 lehetővé teszi, hogy korszerűsítsük és hatékonyabbá tegyük gyártási folyamatainkat szabványok kialakításával, MBD tűrések olvasásával és szerszámaink illetve gépjeink élettartamának meghosszabbításával. Ha szeretne többet megtudni a szoftver képességeiről, keressen minket! Solidworks Blog  
Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Mi tud a SOLIDWORKS CAM megoldása?