Certified partner of solidworks

Támogatjuk a munkájában otthonról is a SOLIDWORKS megoldásaival!

2020.04.03
Támogatjuk a munkájában otthonról is a SOLIDWORKS megoldásaival!

Sok SOLIDWORKS felhasználónk otthonról dolgozik a COVID-19 vírus által jelentett fenyegetés és a társadalmi távolságtartás eredményeként. A Dassault Systèmes partnerek és a viszonteladóik, ahogy az EuroSolid is számos lehetőséget kínálnak a távoli munkavégzésre. Ez a blogbejegyzés ezeket a lehetőségeket veszi számba és ismerteti meg a felhasználókkal, hogyan tudják telepíti, áthelyezni (deaktiválni) \ aktiválni, csatlakozni a SolidNetwork (hálózatos) licencekhez (SNL), fájlokat kezelni és élni a virtuális megoldásokkal. solidworks home office Először is érdemes megemlítenünk a SOLIDWORKS új, felhő alapú megoldását, a  3DEXPERIENCE-et. Ez a platform tervezést és együttműködést is lehetővé tesz a tervezési folyamatok szereplői között, bárhol, bármilyen eszközön, így alkalmazkodva az otthoni vagy távoli munkavégzés új valóságához. Ismerje meg, hogyan dolgozhat a felhőben a legújabb megoldásainkkal! A SOLIDWORKS Desktop felhasználóinak, a világszínvonalú viszonteladói közössége az elmúlt években szorgalmasan készített kiváló videó- és blogtartalmakat. A SOLIDWORKS ügyfélportál, a letöltés, a telepítés és az aktiválási művelet folyamatosan fejlődik. Felhasználói felülete következetes volt az elmúlt években, így bár a videókra mutató linkek a SOLIDWORKS 2018 vagy 2019-re vonatkozhatnak, a szoftver legújabb verzióira is ugyanaz a folyamat alkalmazható. Mielőtt elkezdené telepíteni a gépére a szoftvert, győződjön meg arról, hogy megnézte a SOLIDWORKS rendszerkövetelmények oldalt, és megbizonyosodott arról, hogy a rendszere megfelel az előírt paramétereknek, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt élvezze.

Letöltés

A SOLIDWORKS otthonról való eléréséhez a rendszerkövetelmények ellenőrzése után a következő lépés a szoftver letöltése. Itt talál videót az ügyfélportálon erről. Ha nincs ügyfélportál-bejelentkezése, kiváló blog található itt útmutatóval lépésről lépésre.

Telepítés

Most, hogy letöltötte a SOLIDWORKS, kezdjük el a telepítési folyamatot. Itt található egy nagyszerű videó, amelyen keresztül megtekintheti a telepítési lehetőségeket. A teljes szoftver telepítési és adminisztrációs útmutató itt található, valamint a többi telepítési útmutató itt található. Ha SNL sorozatszámmal telepít, a rendszer felszólítja a szerver helyének megadására. Általában ez 25734 @ YourServerName, Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi rendszergazdával ehhez az adathoz.

SOLIDWORKS Licencelés OTTHONRÓL

Most, hogy a szoftver telepítve van, a következő lépés a licenc engedélyeztetése, amelyről itt olvashat. • Aktiválás Ha önálló (standalone) sorozatszámot használ, itt talál egy videót, amely bemutatja, hogyan lehet a licenccet átadni (deaktiválni) és újra aktiválni a gépen az új telepítés során. • Online licencelés Ha szeretné használni az online licencet, akkor ismét a viszonteladói közösségének videóit ajánljuk, amelyek részletesen leírják, hogyan lehet engedélyezni az online licenceket és hogyan lehet eszközöket hozzárendelni bizonyos felhasználói fiókokhoz. Segítünk, ha bármilyen kérdése merül fel a licencelés során. • COVID-19 vészhelyzeti licencfájl Ha ideiglenes SolidWorksStandaloneLic.lic fájlt kapott otthoni használatra, akkor az utasítások a fájlban találhatók, ha a Notepad segítségével megnyitja őket. A SolidWorksStandaloneLic.lic fájlt másolja le és illessze be a C: \ ProgramData \ SolidWorks mappába. Ez a mappa rejtett rendszermappa, ezért a navigáláshoz be kell írnia az elérési utat a Windows Intézőben. • SolidNetwork licenc (SNL) - Kölcsönzött Amint azt az előző licenc típusú blogban közzétettük, a kölcsönzést a hálózathoz csatlakoztatott irodában kell elvégezni, és SOHASEM a VPN kapcsolaton keresztül. • SolidNetwork licenc (SNL) - VPN Mint fentebb említettük, a telepítés során meg kell adnia a szerver helyét. A SOLIDWORKS SNL VPN-n keresztüli használatához csak bizonyos tűzfalakra vonatkozó kitételek szükségesek. Kérjük, működjön együtt a helyi IT munkatársakkal vagy a viszonteladójával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ügyfélgépe képes-e csatlakozni a SOLIDWORKS SNL szervert tároló géphez a 25734 és 25735 portokon keresztül.

Fájlkezelés OTTHONRÓL SOLIDWORKS-SZEL

Legtöbbünk egy csapattal dolgozik, így az adatkezelés kritikus jelentőségű. A SOLIDWORKS szerver- és felhőalapú adatkezelési megoldásokat kínál. Ha már rendelkezik valamelyik megoldásunkkal, akkor nézzük át az ezen eszközök távoli használatának bevált gyakorlatait. 3DEXPERIENCE Platform Együttműködő Tervezés A 3DEXPERIENCE Platform Collaborative Design lehetővé teszi a csapattal való együttműködést és a tervezési adatok felhőn keresztüli kezelését. Információ itt található. SOLIDWORKS PDM Professional és PDM Standard Javasoljuk, hogy működjön együtt a helyi PDM rendszergazdával vagy a támogatómérnök csapatunkkal, hogy biztosítsa a SOLIDWORKS PDM VPN-n keresztüli használatának beállítását. Pack and Go \ Network meghajtók Ha nincs adatkezelési megoldása a SOLIDWORKS-től vagy egy másik SOLIDWORKS-partnertől, azt javasoljuk, hogy a Pack and Go használatával készítsen másolatot az adatairól minden hivatkozással együtt, hogy a számítógépen lokálisan dolgozzon azokon, és NE pedig a hálózaton megosztott meghajtóhoz csatlakoztatva egy VPN kapcsolaton keresztül. solidworks fájlkezelés Az irodájában a megosztott tárhely, ahol az alkatrészeket, rajzokat és összeállításokat tárolják, lehet, hogy a folyosó végén van, így a kapcsolat gyors és megbízható. A VPN-en keresztüli működés számos olyan tényező miatt megszakíthatja vagy lelassíthatja a kapcsolatot, amely így nem nyújt megfelelő teljesítményt. A SOLIDWORKS Pack and Go a minden licenc telepítéséhez mellékelve van. A Pack and Go-ról szóló SOLIDWORKS súgódokumentum itt található.

Virtuális SOLIDWORKS megoldások OTTHONRÓL

A SOLIDWORKS nagy teljesítményű tervező eszköz, amely kihívást jelenthet a számítógépe hardvere számára. Mint fentebb említettük, feltétlenül ellenőrizze a számítógépét, hogy teljesíti a rendszerkövetelményeket. Itt talál információt. Ha a rendszere nem felel meg a követelményeknek, akkor a vállalat virtuális munkaállomásokat vagy a már meglévő hardverhez való csatlakozás módjára kereshet megoldásokat, amikre az NVIDIA és az AMD partnereink egyaránt széles választékban nyújt támogatott, nagy teljesítményű opciókat. Ahogy cégünk, az EuroSolid Zrt, a Dassault Systèmes továbbra is elkötelezett amellett, hogy az irodán kívül is hatékonyan tudjon dolgozni, akár a meglévő SOLIDWORKS asztali CAD, a SOLIDWORKS Data Management, akár az itt található legújabb megoldásokkal.

Csapatunkkal az Ön rendelkezésére állunk, hogy segítsük a fent felsorolt megoldások bármelyikében, valamint abban az esetben is, ha ezek a megoldások nem felelnek meg az Ön igényeinek. Itt vagyunk, hogy támogassuk termelékenységének fenntartását ebben a kihívásokkal teli időszakban is. Keressen minket bizalommal!

forrás: SolidWorks blog
Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Támogatjuk a munkájában otthonról is a SOLIDWORKS megoldásaival!